Az oktatás szükségessége nehezen vitatható a XXI. század legmeghatározóbb informatikai fejlődése a robotika terén mutatkozik!

A programkörnyezet használatával a programozás oktatás és algoritmikus gondolkodás egy új fejlesztőeszköze jelent meg, amely forradalmasítja  a programozásról eddig szerzett tapasztalatainkat. Olyanok számára is elérhetővé téve a programozást, robotikát, akik eddig motivációjuk vagy lehetőségeik hiányában a területen kívül maradtak.

Tanfolyamunk azt a célt tűzte maga elé, hogy mindenki számára előképzettség nélkül elérhető legyen a tudás megszerzése. A gyermekek oktatását a LEGO  MINDSTORM EV3 robotok segítségével végezzük, így tanulóink játékos keretek között kerülnelk ezen képességek birtokába.

Előadásainkon olyan  technikai eszközök és működési elvek húzódnak meg, amelyek alapjai a robotika fejlődésének, és a jövő generáció mérnöki tudásának.

Az ilyen típusú programírásnál a programozási idő jelentős része az algoritmus megalkotására, és nem a gépelésre vagy a szintaktikai hibák javítására fordítódik. Különösen kezdő programozók esetén előnyös mindez, de haladó szinten is a kreatív gondolkodásé a fő szerep. Ezzel a programozási technikával már akár kisgyermekkortól kezdve lehet fejleszteni az algoritmikus gondolkodást és a programozói kompetenciákat, a karakteralapú programírástól a sokkal kreatívabb, a lényeget jobban megragadó módszerekkel, a globális algoritmusra koncentrálva és nem elveszve a mechanikus szintaktikai részletekben.

Lehet, hogy gyermeked lesz a következő Steve Jobs vagy Zuckerberg, de ha mégsem, a programozás akkor is nagyon hasznos készség számára!

Ugyan úgy, ahogy az idegen nyelveket is minél előbb szeretnénk megtanítani a gyermekünknek, a programozással is ugyan így kellene tennünk! A gyerekek fiatal korukban sokkal fogékonyabbak a problémamegoldás logikájának elsajátítására, mindenképpen ki kell használnunk ezt az érdeklődést és a gyerekek hasznára kell fordítanunk hosszú távon!

Hasznos készség, ha már ilyen fiatalon helyesen tudja felmérni a környezetében lévő problémákat. A kódolás ismeretének segítségével bátrabban teszi fel majd a kérdés, hogy „Mi lenne, ha…?” és ezáltal előbb találja meg a megoldást vagy a számára legmegfelelőbb végkimenetelt a kérdéses problémára.

 

Élményalapú programozás gyerekeknek

Ma már minden gyerek a gép előtt ül, előbb látnak táblagépet, mint a nagyszülőket, hamarabb tudják megnyitni a programokat, mint járnának. Több egyetem és néhány szülő is arra jutott, hogy Ideje ebből előnyt kovácsolni: miért ne tanulhatnának valamit játékosan, amivel később nagyon jól kereshetnek.”

Laza Bálint – index.hu

Forrás: http://index.hu/tech/2013/05/08/fakocka_helyett_programozzon_a_gyerek/

 

Steve Jobs / Apple

"Azt gondolom, hogy .... mindenkinek meg kell tanulni számítógépet programozni, mert az megtanít gondolkodni."

Mark Zuckerberg / Facebook

“Tizenöt éven belül ugyanúgy fogják oktatni a programozást, mint az írást, olvasást... és csodálkozni fogunk, hogy miért nem hamarabb kezdtük el.”

Bill Gates / Microsoft

“A programozás tanulás megmozgatja az elmét és segít olyan gondolkodásmódot kialakítani, amely az élet valamennyi területén hasznos."

Elérhetőségünk:

  • Telefonszám: +36 70 385 0 365

  • E-mail cím: gyerekakademia@gmail.com