A Gyerekakadémia 2014-ben alakult azzal a céllal hogy segítse gyermekeinket felzárkóztatni a rohamosan fejlődő informatika világába. Oktatási Intézményünk 7-14 éves gyermekek részére szervez programozói, robotprogramozói tanfolyamokat. Az oktatás szükségessége nehezen vitatható a XXI. század legmeghatározóbb fejlődése a robotika terén mutatkozik. Bár a programozás kétségtelenül elengedhetetlen képesség a ma és a jövő világában, elvont jellegénél fogva a gyermekek érdeklődését tipikusan nehéz volt felkelteni iránta, pedig ez a készség lehet későbbi boldogulásuk alappillére. Az algoritmikus gondolkodás a tudatos tevékenységvégzés elengedhetetlen eszköze.

Elsődleges cél a tanulókban tudatosítani, hogy minden probléma megoldásához egy algoritmus vezet, amelyet megalkotva és azt követve, a munkájukat siker övezi majd.

Mindennapi tevékenységeinket is meghatározott, rögzült, algoritmusok szerint hajtjuk végre, melyek biztonságot, stabilitást, állandóságot visznek életünkbe. Az oktatás során fontos tudatosítani az elemi eljárásokat, elemi részeire bontott algoritmusokat a tanulókban, melyek tanulás útján rögzülnek, és azok megfelelő kombinációja elvezet a feladatok megoldáshoz. Az algoritmusok fejlesztik a kognitív képességet, rávezetnek a tudatos tevékenység végzésre, a problémák tervszerű megoldására. Rendezett tevékenység végzésre késztet, elősegíti az intuitív, kreatív gondolkodást. Mára a tudás fejlesztése, egy játék bőrébe bújtatva biztosít gyors és egyszerű belépést a robotok világába, és ezáltal az algoritmikus gondolkodás elsajátításában.

Nem utolsó sorban Magyarország IT piacán egyre nagyobb munkaerőhiány van, az utánpótlás képzése létszükségletünk, az itt elsajátított tudás birtokában lévő gyerekek óriási előnyökkel indulnak a közép és felső oktatási intézményekben.

Szakmai tapasztalat:

Az oktatás és a tematika folyamatos fejlesztésében és ellenőrzésében részt vesz Valenta Beáta informatika tanár. Ő készítette fel a 2012-ben rendezett első robot programozó Európa bajnokságra a három magyar fiatalt Megyesi Gusztávot, Németh Andrást és Somogyi Jánost, akik az első helyen végeztek. Európa legjobb csapataként jutottak ki, a Malajziában megrendezett világbajnokságra a World Robot Olympiad (WRO) versenyre, amelyen összesen 405 csapat indult 4 kategóriában a világ minden tájáról. Oktatóink szakirányú diplomával, oktatási gyakorlattal rendelkező szakemberek. Fő profilunk a csoportos képzések megvalósítása iskolákban, tantermi formában.

Célunk, hogy minél több olyan diákunkat akik kellő érdeklődést és kitartást mutatnak, indítani tudjunk a Magyarországon megrendezésre kerülő robotprogramozó versenyeken.