Bemutatkozás

A Gyerekakadémiát 2014-ben azzal a céllal hoztuk létre, hogy új és kreatív módszerekkel tegyük elérhetővé a programozást, a digitális írástudás elsajátítását gyermekeink számára. Az algoritmikus gondolkodás a tudatos tevékenységvégzés elengedhetetlen eszköze. Az algoritmusok használata fejleszti a kognitív képességet, rávezet a tudatos tevékenységre, a problémák tervszerű megoldására, ugyanakkor elősegíti az intuitív, kreatív gondolkodást.

Miért?

A csapaton belüli bizalom kialakulását egy  élményprogram tudatosan segíti, a csapat teljesítményét, együttműködési hajlandóságát pedig a tréning tovább fokozza.

A tréning lényege, hogy az egyének csapatjátékossá váljanak, ami a mindennapi feladatoktól eltérő, újszerű gyakorlatok segítségével történik. A tréning a résztvevők közötti hatékonyabb kommunikációt, sikeresebb együttműködést valósítja meg.

Hogyan?

A Lego Mindstorms egy programozható robot készlet. (Agy, bemeneti-, kimeneti port.) A program során a csapat tagjai külön csoportokban dolgoznak egymástól, és egy közös programot hoznak létre.

A munkacsoportok programoznak, terveznek egy közös célért és sikerért. A robot megfelelő működéséhez és a meghatározott feladatok végrehajtásához a csoportoknak hatékonyan és jól kell kommunikálnia és együttműködnie egymással.

Rólunk mondták

„A Gyerekakadémia rendezésében egy nagyon jó hangulatú, 3 órás LEGO programozási versenyen vettünk részt. Mindezt úgy, hogy 9-kor még nem tudtunk semmit erről a témáról, 11-kor meg már egymást túllicitálva készítettük el a feladatokat. És annak ellenére, hogy azt gondolnánk, a LEGO-zás gyerekeknek való, még a szenior fejlesztők, elemzők is nagyon élvezték a feladatokat. 

Lehet, újra benevezünk! 

Köszönjük!”

Invitech Megoldások Zrt

Várjuk megtisztelő érdeklődésüket az info@gyerekakademia.hu e-mail címen, vagy a    06 70 385 0365 telefonszámon